No data from the 2nd inverter

aurora protocol http://www.curtronics.com/Solar/
danielpm83
Posts: 13
Joined: Wed Dec 11, 2013 5:32 pm

Re: No data from the 2nd inverter

Post by danielpm83 » Thu Jul 10, 2014 10:04 pm

Hi, could you be more explicit because I'm not sure my previous solution (add -d0) was the good one ...

jeanmarc
Posts: 1858
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: No data from the 2nd inverter

Post by jeanmarc » Thu Jul 10, 2014 10:10 pm

You have modify $CMD_INFO in aurora_startup.php that generate the info on daily start-up.
Main pooling command is in aurora.php $CMD_POOLING where -d0 is present.

danielpm83
Posts: 13
Joined: Wed Dec 11, 2013 5:32 pm

Re: No data from the 2nd inverter

Post by danielpm83 » Thu Jul 10, 2014 10:19 pm

I did not modify anything explicitely on those files...only on the admin page...

do you then have an Idea why after updating aurora I have the logging problem (first no log on invt2 then no log at all...)?

thanks and regards

danielpm83
Posts: 13
Joined: Wed Dec 11, 2013 5:32 pm

Re: No data from the 2nd inverter

Post by danielpm83 » Fri Jul 11, 2014 7:17 am

Back again... :(

Still have loging problem with 123solar coupled with aurora 1.8.7.

See error file below:

123solar.err

Code: Select all

11/07/2014 07:11:48	Starting 123Solar

  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     0
100    62  100    55  100     7     96     12 --:--:-- --:--:-- --:--:--   196
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     0
100    63  100    20  100    43     33     71 --:--:-- --:--:-- --:--:--   147
20140711-07:14:07: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 86)
20140711-07:14:12: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 59 5)
20140711-07:14:15: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 59 28)
20140711-07:14:17: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 59 30)
20140711-07:14:19: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 59 35)
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     0
100    63  100    20  100    43     36     77 --:--:-- --:--:-- --:--:--   159
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     0
100    63  100    20  100    43     32     69 --:--:-- --:--:-- --:--:--   143
100    63  100    20  100    43     32     69 --:--:-- --:--:-- --:--:--   141
Inverter 1

Code: Select all

aurora -b -a 2 -c -T -Y3 -l3 -d0 -e /dev/ttyRPC0 

szttyDevice: /dev/ttyRPC0
yDelay:     3
yTimeout    0 mS
yMaxRunTime ~
devLCKfile: </var/lock/LCK..ttyRPC0>
devLCKfileNew: </var/lock/LCK..ttyRPC0.10744>
Got Params

RunTime     20140711-07:21:57 v1.8.7 
Endian    : Little
tm_gmtoff : no
PID       : 10744

Attempting to get lock on Serial Port /dev/ttyRPC0...
Checking for lock

Checking process 10744 for lock
rPID: 10744 SubStrPos: aurora command: aurora = me
Appears we got the lock.

Opening Serial Port /dev/ttyRPC0...  Serial Port /dev/ttyRPC0 successfully opened.
Configuring serial device... Flushing unread data first...  Success!
Flushing serial device buffer... Success!

Comm Check: Let's see if the Aurora is listening... 
Elapsed time since last comm 0 us
Attempt 1
Clearing read buffer Success!
szSerBufferSave OK! 02 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 
command: 02 3a 00 00 00 00 00 00 01 b7 
Flushing serial device buffer... Success!
Sending command... sent 10 characters
Draining serial device buffer... Success!
Cleared data buffer: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
Read char #1 RC=1 (00) 
Read char #2 RC=1 (06) waited/max       17/3000000  uS 
Read char #3 RC=1 (31) waited/max      609/3000000  uS 
Read char #4 
Inverter 2

Code: Select all

aurora -b -a 1 -c -T -Y3 -l3 -d0 -e /dev/ttyRPC0 

szttyDevice: /dev/ttyRPC0
yDelay:     3
yTimeout    0 mS
yMaxRunTime ~
devLCKfile: </var/lock/LCK..ttyRPC0>
devLCKfileNew: </var/lock/LCK..ttyRPC0.10776>
Got Params

RunTime     20140711-07:22:15 v1.8.7 
Endian    : Little
tm_gmtoff : no
PID       : 10776

Attempting to get lock on Serial Port /dev/ttyRPC0...
Checking for lock

Checking process 10776 for lock
rPID: 10776 SubStrPos: aurora command: aurora = me
Appears we got the lock.

Opening Serial Port /dev/ttyRPC0...  Serial Port /dev/ttyRPC0 successfully opened.
Configuring serial device... Flushing unread data first...  Success!
Flushing serial device buffer... Success!

Comm Check: Let's see if the Aurora is listening... 
Elapsed time since last comm 0 us
Attempt 1
Clearing read buffer Success!
szSerBufferSave OK! 01 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 
command: 01 3a 00 00 00 00 00 00 d1 3d 
Flushing serial device buffer... Success!
Sending command... sent 10 characters
Draining serial device buffer... Success!
Cleared data buffer: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
Read char #1 RC=1 (00) waited/max    95860/3000000  uS 
Read char #2 RC=1 (06) waited/max       17/3000000  uS 
Read char #3 RC=1 (31) waited/max      607/3000000  uS 
Read char #4 RC=0 (00) waited/max   292122/3000000  uS 
answer:  Got -1 characters

Elapsed time since last comm 0 us
Attempt 2
Clearing read buffer Success!
szSerBufferSave OK! 01 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 
command: 01 3a 00 00 00 00 00 00 d1 3d 
Flushing serial device buffer... Success!
Sending command... sent 10 characters
Draining serial device buffer... Success!
Cleared data buffer: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
Read char #1 RC=1 (00) waited/max    31544/3000000  uS 
Read char #2 RC=1 (06) waited/max       16/3000000  uS 
Read char #3 RC=1 (31) waited/max      607/3000000  uS 
Read char #4 RC=0 (00) waited/max   294137/3000000  uS 
answer:  Got -1 characters

Elapsed time since last comm 0 us
Attempt 3
Clearing read buffer Success!
szSerBufferSave OK! 01 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 
command: 01 3a 00 00 00 00 00 00 d1 3d 
Flushing serial device buffer... Success!
Sending command... sent 10 characters
Draining serial device buffer... Success!
Cleared data buffer: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
Read char #1 RC=1 (31) waited/max    17408/3000000  uS 
Read char #2 RC=1 (42) waited/max       17/3000000  uS 
Read char #3 RC=1 (4e) waited/max      605/3000000  uS 
Read char #4 RC=0 (00) 
answer:  Got -1 characters
Comm Check: Failure, aborting...

Restoring Serial Port settings /dev/ttyRPC0... Success!
Flushing serial device buffer... Success!
Closing Serial Port /dev/ttyRPC0... Success!

devLCKfile: </var/lock/LCK..ttyRPC0>
devLCKfileNew: </var/lock/LCK..ttyRPC0.10776>
Clearing Serial Port Lock (10776)... done.

20140711-07:22:16: aurora: ERROR: Received bad return code (-1 0)

Complete 20140711-07:22:16

Communication options : -Y3 -l3 on both inverters
Test communications shows /ERROR

I saw different posts with same type of problem... were they solved? How? :?

Thanks a lot for your help

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest