Search found 6 matches

by piombo
Sat May 02, 2015 6:54 am
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: Problems after month change
Replies: 16
Views: 6908

Re: Problems after month change

Today everything is fine - 123solar works again,
no idea why it didn't do so yesterday.

Anyway: thanks for this great program!
by piombo
Fri May 01, 2015 12:15 pm
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: Problems after month change
Replies: 16
Views: 6908

Re: Problems after month change

Exactly the same is happening here.
SBFspot works and writes data, 123solar gets "connection lost" every 5 minutes.
Yesterday everything was fine - so I hope it will be tomorrow!
by piombo
Wed Apr 29, 2015 11:02 am
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: bluetooth vs LAN
Replies: 1
Views: 1928

bluetooth vs LAN

When I first got 123sloar working (via ethernet) I always had lacks of data and it looked like SBFspot lost the connection to the SMA-inverter within minutes and connected again maybe 10 min later. Updates didn't change anything and after some time I decided to try the bluetooth connection: 123solar...
by piombo
Sat Oct 18, 2014 11:06 am
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: Temperature
Replies: 5
Views: 3228

Re: Temperature

Yes, array[12] and [13] are "0.000".
Are there changes made on the 123s-option in sbfspot? Is it possible that reading out temperature becomes part of that script?
by piombo
Sat Oct 18, 2014 10:33 am
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: Temperature
Replies: 5
Views: 3228

Temperature

123solar now works on my rasperry/SMA (had troubles with the config-file/directories). - (Sometimes there is an error that there is no data to export (still "investigating") and there is "0" displayed - don't know why - minutes later it starts working again (also SBFspot doesn't provide data at that...
by piombo
Sun Aug 10, 2014 10:35 am
Forum: SMA bluetooth inverters
Topic: 123Solar with SMA inverter and latest version of SMAspot
Replies: 7
Views: 5023

Re: 123Solar with SMA inverter and latest version of SMAspot

I got a very similar setup (ethernet, SBFspot) and the same error.
Looks like that these two lines of text mess that up.
Is there a solution yet? What will we have to do to fix this?
I really appreciate your work - and I am looking forward to use 123solar!
Thanks.