Problems after month change

SBFspot protocol http://sbfspot.codeplex.com/
krubik
Posts: 4
Joined: Mon Jul 21, 2014 1:10 pm

Problems after month change

Post by krubik » Wed Oct 01, 2014 10:45 am

I have set up 123solar beginning of September. It wasworking fine till today. No updates are shown on the INDEX page, it still shows yesterdays data.

If I call SBFspot I get following data:

Code: Select all

# /usr/bin/SMAspot -finq -q -123s=DATA -cfg/var/www/123solar/config/SMAspot_0.cfg -Y3 -l3
20141001-11:32:30 227.980 1.648 375.000 228.950 1.625 372.000 227.590 1.627 370.000 49.990 100.540 0.000 0.000 4720.901 359.190 2.028 728.000 183.100 2.100 383.000 228.950 4.900 1117.000 >>>S123:OK
There is no data to export!
The event log on the Infopage shows following messages:

Code: Select all

01/10/2014 11:40:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:40:00 for #1 ---


01/10/2014 11:35:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:35:00 for #1 ---


01/10/2014 11:33:13	Starting 123Solar

01/10/2014 11:32:00	Starting 123Solar

01/10/2014 11:31:33	Stopping 123Solar

01/10/2014 11:30:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:30:00 for #1 ---


01/10/2014 11:25:03	Connection lost for #1

01/10/2014 11:25:03 for #1 ---


01/10/2014 11:20:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:20:00 for #1 ---


01/10/2014 11:15:01	Connection lost for #1

01/10/2014 11:15:01 for #1 ---


01/10/2014 11:10:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:10:00 for #1 ---


01/10/2014 11:05:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:05:00 for #1 ---


01/10/2014 11:00:00	Connection lost for #1

01/10/2014 11:00:00 for #1 ---


01/10/2014 10:55:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:55:00 for #1 ---


01/10/2014 10:50:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:50:00 for #1 ---


01/10/2014 10:45:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:45:00 for #1 ---


01/10/2014 10:40:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:40:00 for #1 ---


01/10/2014 10:35:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:35:00 for #1 ---


01/10/2014 10:30:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:30:00 for #1 ---


01/10/2014 10:25:01	Connection lost for #1

01/10/2014 10:25:01 for #1 ---


01/10/2014 10:20:01	Connection lost for #1

01/10/2014 10:20:01 for #1 ---


01/10/2014 10:15:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:15:00 for #1 ---


01/10/2014 10:10:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:10:00 for #1 ---


01/10/2014 10:06:32	Starting 123Solar

01/10/2014 10:06:26	Stopping 123Solar

01/10/2014 10:05:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:05:00 for #1 ---


01/10/2014 10:00:00	Connection lost for #1

01/10/2014 10:00:00 for #1 ---


01/10/2014 09:55:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:55:00 for #1 ---


01/10/2014 09:50:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:50:00 for #1 ---


01/10/2014 09:45:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:45:00 for #1 ---


01/10/2014 09:40:00 for #1 ---


01/10/2014 09:39:04	Starting 123Solar

01/10/2014 09:35:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:35:00 for #1 ---


01/10/2014 09:30:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:30:00 for #1 ---


01/10/2014 09:25:01	Connection lost for #1

01/10/2014 09:25:01 for #1 ---


01/10/2014 09:20:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:20:00 for #1 ---


01/10/2014 09:15:01	Connection lost for #1

01/10/2014 09:15:01 for #1 ---


01/10/2014 09:10:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:10:00 for #1 ---


01/10/2014 09:05:00	Connection lost for #1

01/10/2014 09:05:00 for #1 ---


01/10/2014 09:02:59	Starting 123Solar

01/10/2014 09:00:39	Stopping 123Solar

01/10/2014 09:00:01	Connection lost for #1

01/10/2014 09:00:01 for #1 ---


01/10/2014 08:55:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:55:00 for #1 ---


01/10/2014 08:50:01 for #1 ---


01/10/2014 08:49:25	Starting 123Solar

01/10/2014 08:45:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:45:00 for #1 ---


01/10/2014 08:40:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:40:00 for #1 ---


01/10/2014 08:35:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:35:00 for #1 ---


01/10/2014 08:30:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:30:00 for #1 ---


01/10/2014 08:25:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:25:00 for #1 ---


01/10/2014 08:20:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:20:00 for #1 ---


01/10/2014 08:15:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:15:00 for #1 ---


01/10/2014 08:10:00	Connection lost for #1

01/10/2014 08:10:00 for #1 ---


01/10/2014 08:05:01	Connection lost for #1

01/10/2014 08:05:01 for #1 ---


01/10/2014 08:00:02	Connection lost for #1

01/10/2014 08:00:02 for #1 ---


01/10/2014 07:55:00	Connection lost for #1

01/10/2014 07:55:00 for #1 ---


01/10/2014 07:50:00	Connection lost for #1

01/10/2014 07:50:00 for #1 ---


01/10/2014 07:45:01	Connection lost for #1

01/10/2014 07:45:01 for #1 ---


01/10/2014 07:40:00 for #1 ---


01/10/2014 07:35:00 for #1 ---


01/10/2014 07:30:00 for #1 ---


01/10/2014 07:25:00 for #1 ---


01/10/2014 07:20:00 for #1 ---


01/10/2014 07:15:00 for #1 ---


01/10/2014 07:10:03 for #1 ---


01/10/2014 07:10:03	123Solar awake

30/09/2014 19:02:00	123Solar asleep

30/09/2014 18:59:01 for #1 ---
Stop and restart does not fix the problem.

Any hints?

kind regards

Klaus

jeanmarc
Posts: 1564
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: Problems after month change

Post by jeanmarc » Wed Oct 01, 2014 3:48 pm

Hi,
No idea, which version are you using ?

krubik
Posts: 4
Joined: Mon Jul 21, 2014 1:10 pm

Re: Problems after month change

Post by krubik » Thu Oct 02, 2014 7:24 am

Hi Jeanmarc,

I am using version 1.6.5.6.1. Today it works again :shock:

Either it was a permissions issue ( today I changed all permissions to 777) or it has something to do withthe month change, but then it should alsooccur to others.

I will watch it and update the thread if I find more information.

kind regards

Klaus

jeanmarc
Posts: 1564
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: Problems after month change

Post by jeanmarc » Thu Oct 02, 2014 7:35 am

Hi,
I am pretty sure it's not the month change. 123solar start with the sun date/time and also launch SMAspot.
If it happen again, check if SMAspot is still running before restarting.
Thanks

piombo
Posts: 6
Joined: Sun Aug 10, 2014 10:22 am

Re: Problems after month change

Post by piombo » Fri May 01, 2015 12:15 pm

Exactly the same is happening here.
SBFspot works and writes data, 123solar gets "connection lost" every 5 minutes.
Yesterday everything was fine - so I hope it will be tomorrow!

piombo
Posts: 6
Joined: Sun Aug 10, 2014 10:22 am

Re: Problems after month change

Post by piombo » Sat May 02, 2015 6:54 am

Today everything is fine - 123solar works again,
no idea why it didn't do so yesterday.

Anyway: thanks for this great program!

jeanmarc
Posts: 1564
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: Problems after month change

Post by jeanmarc » Sat May 02, 2015 7:21 am

I dunno what happen

cosimo61
Posts: 6
Joined: Fri Apr 10, 2015 12:13 pm

Re: Problems after month change

Post by cosimo61 » Mon Jun 01, 2015 9:36 am

Hi,
Today, change the month, the same problem, 123solar is "connection lost" as had happened on May 1.

Cosimo

jeanmarc
Posts: 1564
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: Problems after month change

Post by jeanmarc » Mon Jun 01, 2015 9:43 am

Hi,
:idea: You may try with -am0 as SBF said

pac
Posts: 5
Joined: Tue Mar 17, 2015 10:40 am

Re: Problems after month change

Post by pac » Mon Aug 17, 2015 9:59 am

Hi!
I have the same problem the first day of the month!
Did you solved it?
I think the solution should be to use the -am0 option the first day of the month but I don't know php...

Thanks!
Paolo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest