123solar 1.7.0

Talks about solar stuff
jeanmarc
Posts: 1764
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by jeanmarc » Tue Jun 19, 2018 6:48 pm

Ok sorry ;) Try if 485solar-get return something when 123s hang.

pd1acf
Posts: 35
Joined: Mon Jan 05, 2015 6:58 pm

Re: 123solar 1.7.0

Post by pd1acf » Tue Jun 19, 2018 11:10 pm

Jean-Marc,

I believe i have a idea what this is.
When there is no solar generated, the SMA goes offline, and the 485solar-get does not report anymore (as intended).
Today the last solar logged was at 22:00, and 123solar went offline at 22:11:
#* 2018/06/19 22:11:05 123Solar asleep

Is there something changes in the Logic I did miss?

Many thanks,

Ron


jeanmarc wrote:
Tue Jun 19, 2018 6:48 pm
Ok sorry ;) Try if 485solar-get return something when 123s hang.

jeanmarc
Posts: 1764
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by jeanmarc » Wed Jun 20, 2018 7:32 am

Hi,
I have removed the daemon option, now it should detect you are needing one.
Do you see "Start daemon for SMA(s)" event in log file ? If not, there a problem..

pd1acf
Posts: 35
Joined: Mon Jan 05, 2015 6:58 pm

Re: 123solar 1.7.0

Post by pd1acf » Wed Jun 20, 2018 9:11 pm

Hi Jean Marc,

I'm trying to find if these lines are in the logfile, but not sure if the following are the ones you expect or not.

These are from a debug log file (repeating true the day):

Code: Select all

Wait for GetDeviceHandles 0
Device detect timeout, or device_nr not found
Detect daemon...
Trying to connect...
No daemon found
   Selected Options:
      debug        :1      data         :1      events       :0
      alarms       :0      info         :0      comments     :0
      help         :0      initcommport :1      status       :0
      synchrone    :0      DeviceNr     :0      StartDaemon  :0
      DaemonState  :0      RequestDaemon:0      monitor      :0
      Version      :0      ExitDaemon   :0
yasdiMasterInitialize /etc/yasdi.ini
yasdiMasterSetDriverOnline
DoStartDeviceDetection asyc ...
Wait for GetDeviceHandles 0


The following process is currently in use, started by 123solar:

Code: Select all

root@raspberry_mk:/usr/share/nginx/www/123solar/data# ps aux|grep 485
www-data  2381  0.0  0.2   1884  1164 ?        S    22:07   0:00 sh -c 485solar-get -d -n 0
www-data  2382  0.8  0.3  11640  1616 ?        Sl   22:07   0:00 485solar-get -d -n 0
root      2385  0.0  0.3   4364  1908 pts/0    S+   22:07   0:00 grep 485
root@raspberry_mk:/usr/share/nginx/www/123solar/data#
The following 'grep' does not return anything:

Code: Select all

grep -i sma 123solar.err
jeanmarc wrote:
Wed Jun 20, 2018 7:32 am
Hi,
I have removed the daemon option, now it should detect you are needing one.
Do you see "Start daemon for SMA(s)" event in log file ? If not, there a problem..

jeanmarc
Posts: 1764
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by jeanmarc » Thu Jun 21, 2018 6:31 am

Hi,
I asked Roland (over 485solar-get) to give a try of 1.7.3. Meanwhile you could use 1.7.2 to see if all ok ?

pd1acf
Posts: 35
Joined: Mon Jan 05, 2015 6:58 pm

Re: 123solar 1.7.0

Post by pd1acf » Thu Jun 21, 2018 7:58 am

Hi Jean-Marc,

I performed a rollback to 1.7.2 (restored the whole 123solar directory, and added the latest/missing .csv files back in the ../data/invt1/csv/)

I will check how this runs, and keep you posted.

Best regards,

Ron

jeanmarc wrote:
Thu Jun 21, 2018 6:31 am
Hi,
I asked Roland (over 485solar-get) to give a try of 1.7.3. Meanwhile you could use 1.7.2 to see if all ok ?

pd1acf
Posts: 35
Joined: Mon Jan 05, 2015 6:58 pm

Re: 123solar 1.7.0

Post by pd1acf » Mon Jun 25, 2018 9:30 pm

JeanMarc,

After rollback to 1.7.2 123solar did not stop at any moment, and is running just fine day after day.
I am afraid my issue is in the 1.7.3 release, and must be related to something with the 485solar-get method...

Best regards,

Ron

jeanmarc wrote:
Thu Jun 21, 2018 6:31 am
Hi,
I asked Roland (over 485solar-get) to give a try of 1.7.3. Meanwhile you could use 1.7.2 to see if all ok ?

jeanmarc
Posts: 1764
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by jeanmarc » Tue Jun 26, 2018 6:27 am

Hi Ron,
Thanks for the feedback, i'll look later on, I will be on holiday for few days. Roland (485solar-get) will give it a try too. I don't know where it stuck

jeanmarc
Posts: 1764
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by jeanmarc » Fri Jun 29, 2018 8:00 am

Hi,

123solar 1.7.3.1 (minor release) :

- Corrected bug with daemon
- Updt Highcharts

Bye

delfi5
Posts: 8
Joined: Tue Jan 06, 2015 10:26 am

Re: 123solar 1.7.0

Post by delfi5 » Fri Jun 29, 2018 8:32 am

Just updated. Up and running. ;)

Thank you jeanmarc

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest