production section: tooltip bug

Talks about solar stuff
Post Reply
marcosolar
Posts: 4
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:50 pm

production section: tooltip bug

Post by marcosolar » Thu Jul 13, 2017 10:04 pm

Hi!
In the production section, the tooltip on the bars (mouse over) is showing a wrong information.

On the "year bars" it shows the year-1, on the "month bars" it shows the month-1 and on the day bars it shows the day-1.

The mistake is limited to the tooltip: when you click on details it shows the correct, corresponding detail of the bar you clicked.

Tryied in both italian and english translation.

Version: 1.6.9.1

ciao
Marco

jeanmarc
Posts: 1334
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: production section: tooltip bug

Post by jeanmarc » Sat Jul 15, 2017 8:13 pm

Hi,
No error here

marcosolar
Posts: 4
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:50 pm

Re: production section: tooltip bug

Post by marcosolar » Sun Jul 16, 2017 3:21 pm

ciao Jeanmarc
I guess the issue is related to the 'strtotime' php function on my OS.
if you don't mind I play around with the production.php to see if I can solve it.

marco

jeanmarc
Posts: 1334
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: production section: tooltip bug

Post by jeanmarc » Sun Jul 16, 2017 3:43 pm

hi marco,
Maybe you've set a wrong date.timezone in php.ini ?
Check also if timedatectl is correct.

marcosolar
Posts: 4
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:50 pm

Re: production section: tooltip bug

Post by marcosolar » Mon Jul 17, 2017 12:49 pm

timezone is correct and also php.ini

it's not a serious bug..don't want to take your time. But for the fun of it:

I've changed the programproduction.php at line 140 (more or less) with this:
//$epochdate = strtotime('1/1/' . $year) * 1000;
$epochdate = strtotime('1/2/' .$year ) * 1000;

and fixed issue with the Years Tooltip

Anyway. If you wanna see the "tooltip" bug....I've made a video :)
You can see the wrong tooltip in the three views: year, month, days.

https://www.useloom.com/share/6b6656842 ... d694fadd81

jeanmarc
Posts: 1334
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: production section: tooltip bug

Post by jeanmarc » Mon Jul 17, 2017 1:14 pm

:shock: weird, i don't have such issue here.
Did you set a wrong TimeZone in 'Main configuration' ?

jeanmarc
Posts: 1334
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: production section: tooltip bug

Post by jeanmarc » Mon Jul 17, 2017 1:16 pm

123solar 1.6.9.2 is released with some minors changes :
- Bug: Date/time issue on production and comparison on some system.

.. Always use the latest before reporting :lol:

marcosolar
Posts: 4
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:50 pm

Re: production section: tooltip bug

Post by marcosolar » Mon Jul 17, 2017 7:56 pm

ops..I was too lazy to update... :roll:

Updated and fixed! thanks a lot!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest