Search found 35 matches

by pd1acf
Sun Jul 01, 2018 9:12 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Jean Marc,

After the update/bugfix no issues observerd sofar!
Many thanks for the maintenance and the bugfix. Really appreciated.

Cheers!

Ron

jeanmarc wrote:
Fri Jun 29, 2018 8:00 am
Hi,

123solar 1.7.3.1 (minor release) :

- Corrected bug with daemon
- Updt Highcharts

Bye
by pd1acf
Mon Jun 25, 2018 9:30 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

JeanMarc, After rollback to 1.7.2 123solar did not stop at any moment, and is running just fine day after day. I am afraid my issue is in the 1.7.3 release, and must be related to something with the 485solar-get method... Best regards, Ron Hi, I asked Roland (over 485solar-get) to give a try of 1.7....
by pd1acf
Thu Jun 21, 2018 7:58 am
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Hi Jean-Marc, I performed a rollback to 1.7.2 (restored the whole 123solar directory, and added the latest/missing .csv files back in the ../data/invt1/csv/) I will check how this runs, and keep you posted. Best regards, Ron Hi, I asked Roland (over 485solar-get) to give a try of 1.7.3. Meanwhile yo...
by pd1acf
Wed Jun 20, 2018 9:11 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Hi Jean Marc, I'm trying to find if these lines are in the logfile, but not sure if the following are the ones you expect or not. These are from a debug log file (repeating true the day): Wait for GetDeviceHandles 0 Device detect timeout, or device_nr not found Detect daemon... Trying to connect... ...
by pd1acf
Tue Jun 19, 2018 11:10 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Jean-Marc, I believe i have a idea what this is. When there is no solar generated, the SMA goes offline, and the 485solar-get does not report anymore (as intended). Today the last solar logged was at 22:00, and 123solar went offline at 22:11: #* 2018/06/19 22:11:05 123Solar asleep Is there something...
by pd1acf
Tue Jun 19, 2018 6:37 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Jean-Marc, Thank you for the feedback, but I wonder if we are on the same page. I am using Yasdi protocol RS485 from SMA inverter. I'm not using the SBFspot software, but 485solar-get software! I did change the value, but wonder if this would make sense... Best regards, Ron Hello Ron, I guess 123s p...
by pd1acf
Tue Jun 19, 2018 7:20 am
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Hi Jean-Marc, Yes, this is the 'big' on/off switch in the first Admin page. During operation something happens, stopping 123solar (metern does continue). In that situation, there is no running process anymore : root@raspberry_mk:/home/pi# ps aux|grep 123 root 11582 0.0 0.3 4364 1804 pts/0 S+ 08:12 0...
by pd1acf
Sun Jun 17, 2018 7:47 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9885

Re: 123solar 1.7.0

Hi Jean-Marc, Since updating to 1.7.3 my 123solar sometimes goes into 'off' mode all of the sudden and stops logging. I have run it once in debug mode to see if any errors appear but after the last unexpected 'stop', nothing special can be found in the log. Yesterday evening my 123solar was found st...
by pd1acf
Tue Dec 05, 2017 9:37 pm
Forum: meterN
Topic: meterN 0.8
Replies: 204
Views: 50797

Re: meterN 0.8

Hi, Did you put the archive on your web server's folder to extract (tar -xzvf metern*.tar.gz) or extract on a computer then copy the mN's folder ? Hi JeanMarc, I used the 'update button twice. First time it failed with the error. After looking into the upgrade script I figured it had to do with mov...
by pd1acf
Mon Dec 04, 2017 9:33 pm
Forum: meterN
Topic: meterN 0.8
Replies: 204
Views: 50797

Re: meterN 0.8

OK it did not create the dir needed to move files permissions were 755, changed to 777 and dir created and update completed, using 250px and a scale of -3600 to 15000... All looks good Nev Nev, I had the same issue, but settings the permissions towards 777 is a bit wide. I fixed it by settings the ...